Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

19è aniversari de la creació de la Fundació Ubuntu

19è aniversari de la creació de la Fundació Ubuntu

Avui, en el seu 19è aniversari, recordem la creació de la Fundació Ubuntu, un esdeveniment significatiu en el món del programari lliure i la tecnologia. L’1 de juliol de 2005, la Fundació Ubuntu va ser establerta amb l’objectiu de garantir la continuïtat i el desenvolupament sostenible del sistema operatiu Ubuntu, així com per promoure els valors de comunitat, col·laboració i accés universal a la tecnologia.

La Fundació Ubuntu va ser fundada per Mark Shuttleworth, l’empresari sud-africà i filantrop, que també és el creador de Canonical Ltd., l’empresa darrere de Ubuntu. Aquesta iniciativa va sorgir com una resposta a la creixent popularitat de Ubuntu, una distribució de Linux basada en Debian, coneguda per la seva facilitat d’ús, seguretat i compromís amb el programari lliure.

Durant el seu discurs inaugural, Shuttleworth va destacar la importància de crear una estructura sòlida per a Ubuntu que assegurés el seu desenvolupament i disponibilitat a llarg termini. “El nostre objectiu és assegurar que Ubuntu estigui disponible gratuïtament per a tothom, per sempre“, va dir Shuttleworth en aquell moment. Amb aquesta visió, la Fundació Ubuntu no només es va comprometre a finançar el desenvolupament continu del sistema operatiu, sinó també a fomentar una comunitat global d’usuaris i desenvolupadors.

Des dels seus inicis, la Fundació Ubuntu ha llançat nombroses iniciatives per promoure l’educació tecnològica i la inclusió digital. Això inclou programes de capacitació en habilitats digitals per a joves en situació de vulnerabilitat i col·laboracions amb escoles i organitzacions locals per implementar solucions tecnològiques basades en programari lliure. A més, la fundació ha treballat estretament amb altres organitzacions benèfiques i entitats tecnològiques per impulsar projectes d’innovació i desenvolupament que beneficien les comunitats de tot el món.

En commemoració d’aquest aniversari, la Fundació Ubuntu ha reafirmat el seu compromís amb la seva missió original i ha anunciat noves iniciatives per continuar impulsant la inclusió digital i el desenvolupament tecnològic sostenible. Aquesta data no només celebra la creació d’una entitat clau en el món del programari lliure, sinó que també recorda la importància de la col·laboració i la solidaritat en la construcció d’un futur digital més just i accessible per a tothom.

Per obtenir més informació sobre la Fundació Ubuntu i les seves iniciatives, podeu visitar el seu lloc web oficial: www.ubuntu-foundation.org.

En un món cada cop més digitalitzat, la integració de la tecnologia en l’educació és essencial. Una opció que va guanyar popularitat entre les escoles és l’ús del sistema operatiu Ubuntu, una distribució de Linux coneguda pel seu enfocament en la facilitat d’ús, seguretat i programari lliure.

Tags: