(Pla de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement)
Significa que els nins i nines tindran un miniportàtil individualment, amb connexió a internet via wifi, sempre disponible durant tota la jornada lectiva, a partir de 4rt de Primària, i una part de la jornada a 1er, 2on i 3er.
Així mateix, a Infantil disposaran de més hores per setmana per anar a l’aula d’ordinadors de la Biblioteca.
Evidentment, els nins i nines, com sempre, treballaran manualment amb materials artístics o artesanals, pintaran i moldejaran, parlaran i escoltaran, escriuran i dibuixaran, faran càlculs matemàtics amb paper i llàpis… és clar que si. I de la mateixa manera, correran, botaran, caminaran, jugaran. I cantaran i escoltaran música.
Però sempre que sigui adient, en el moment en què ho sigui, quan necessitem cercar una informació, veure vídeos i audiovisuals en general, usar programari educatiu, etc. tindrem disponible el petit ordinador i la connexió a internet.
Què és la competència digital?
L’escola te una molt avançada infraestructura informàtica.
Des de fa més de d’una dècada hi ha hagut debat sobre si el telèfon mòbil, les ones de ràdio o fins i tot el microones eren perjudicials per a la salut. I ara toca el torn a la xarxa inalàmbrica, és a dir, al Wi-Fi. Ens ha arribat al nostre centre des de l’AMIPA, la preocupació d’algunes famílies sobre les ones que desprenen el Wi-Fi que tenim al centre. Anem a veure què és veritat i què no.
Què és el Wi-Fi?
El Wi-Fi és la paraula que han posat al protocol 802.11 del IEEE. Aquest protocol permet la comunicació sense fils i aquesta comunicació és a través d’ones de ràdio de curt abast i la seva potència és molt baixa. En altres paraules, el Wi-Fi sí que emet ones electromagnètiques, però de baixa intensitat.
Si ens fixem en el següent gràfic, podem veure com les ones Wi-Fi (entre 2,4GHz i 5 GHz), es troben molt per davall dels rajos ultravioleta, rajos X i rajos Gamma que sí són perjudicials per a la salut. De fet, si ens fixem es troben per davall de l’espectre de colors i tot.
Les inversions es finançaran entre la cooperativa Es Liceu i les aportacions de les famílies
Pel que fa al cofinançament de les famílies, el Consell Escolar de dia 02 de juny de 2014 a proposta del Consell Rector de la cooperativa Es Liceu aprovà les següents aportacions econòmiques:
Les esmentades quantitats es podran facturar a les famílies en dos rebuts de 35,00€, els mesos de novembre i febrer