23 març Receptes per elaborar amb els infants
Posted at 14:28h
in Infantil
En aquests moments que vivim és important trobar activitats que ens ajudin a descansar la ment. Una opció fàcil i entretinguda és cuinar amb els infants ja que, a més de passar-ho bé, podem aprendre moltes coses: mesures, quantitats, procediments… i moltes coses més! Aquí vos deixam un petit recull de receptes senzilles per cuinar aquests dies.
Hummus amb pastanaga.
Ingredients:
- Un pot de ciurons cuinats
- Dues cullerades de suc de llimona
- Dues cullerades de tahina o pasta de sèsam (opcional)
- Una branqueta de julivert picat
- Un polsim de sal
- Un polsim de comí
- Un polsim de pebre bo
- Un parell de pastanagues
Preparació:
- Posam tots els ingredients excepte les patanagues dins un bol i ho trituram bé.
- Pelam i tallam les pastanagues en forma de bastonets.
- Posam l’hummus dins un bol i el decoram amb un raget d’oli una mica de pebre vermell.
- Ja podem mullar la pastanaga i a menjar!
Pizza
Ingredients:
Per a la massa:
- 300 g de farina de força
- 200 ml d’aigua
- 7 g de llevat fresc
- Un polsim de sal
- Dues cullerades d’oli d’oliva
Per posar a la pizza:
- Formatge ratllat
- Salsa de tomàtiga
- Xampinyons
- Tomàtigues “cherry”
- Orenga
Preparació:
- Dins un bol posam la farina i la sal.
- A un tassó escalfam una mica l’aigua i hi dissolem el llevat.
- Afegim la mescla a la farina i hi posam l’oli.
- Pastam fins que quedi una massa consistent i uniforme.
- Tapam el bol i deixam tovar 30 minuts.
- Mentre la pasta tova, tallam els xampinyons en làmines i les tomàtigues per la meitat.
- Quan la pasta ja ha tovat, l’estiram amb un corró i la posam dins una llauna de forn embetumada amb un poc d’oli.
- Escampam la salsa de tomàtiga per tota la pasta i hi posam el formatge, els xampinyons i les tomàtigues “cherry”. Una mica d’orenga per damunt i ja està llest per enfornar a 200ºC.
Bombons de plàtan amb xocolata
Ingredients:
- 1 plàtan
- Xocolata negra sense sucre per fondre
- Ametlla picada per decorar (opcional)
Preparació:
- Pelam el plàtan i el tallam a rodanxes d’un centímetre més o manco.
- Posam la xocolata a trossos dins un bol i la fonem al bany maria o al microones (alerta que no es cremi).
- Mullam les rodanxes de plàtan dins la xocolata i les posam damunt una palangana amb paper de forn perquè no s’aferrin. Els decoram.
- Esperam a que la xocolata torni forta i ja estan llestos per menjar.
Galetes de xocolata amb ciurons
Ingredents:
- 200 g de ciurons cuinats
- Dues cullerades d’oli d’oliva
- 15 g de flocs de civada
- 15 g de farina (si no tenim flocs de civada posam 30 g de farina)
- Dues cullerades de cacau en pols
- Un polsim de canyella (opcional)
- Dues cullerades de mel o sucre per endolcir.
Preparació:
- Trituram tots els ingredients fins que es formi una pasta.
- Feim bolletes i les posam a una palangana de forn amb paper antiadherent.
- Les posam al forn a 180ºC durant 20 minuts o fins que les voreres agafin color.
Coca de iogurt
Ingredients:
- Un iogurt natural (també pot ser de llimona, de coco…). El pot del iogurt el farem servir per mesurar els altres ingredients
- 3 ous
- Una mesura d’oli
- Dues mesures de sucre
- Tres mesures de farina
- Un sobre de llevat químic (tipus “royal”)
Preparació:
- A un bol batem els tres ous fins que pugin una mica.
- Afegim el iogurt, la mesura d’oli i les dues de sucre. Remenam amb energia.
- Afegim la farina i el llevat a poc a poc i ho anam incorporant fins que no quedin grums.
- Passam la massa a un motlle ben embetumat amb oli o mantequilla.
- Enfornam a 180ºC durant 20 minuts.
- Per comprovar si la coca ja és cuita, punxam el centre amb un bastonet o un ganivet. Si surt net, ja està llesta.
Croquetes de patata i tonyina
Ingredients:
- 4 patates
- una llauna de tonyina
- formatge curat
- grells
- sal
- pebre bo
Preparació:
- Bollim les patates amb la pell. una vegada cuites, les deixam refredar i les pelam.
- Les esclafam amb una forqueta o un passapuré.
- Afegim la tonyina sense líquid i els grells tallats petitons.
- Ratllam formatge curat al gust.
- Ho trempam tot amb una mica de sal i pebre bo.
- Feim bolletes amb la mescla i les aixafam a una palangana de forn.
- Enfornam a 180ºC durant 25 minuts.
DÒNUTS
Ingredients:
- 1 plàtan
- 1 poma (també es pot fer amb pastanaga o amb carabassa, uns 300g)
- 35g de civada o farina
- 2 ous
- Un polsim de canyella (opcional)
- Dues cullerades de llevat
- Fruits secs (opcional)
Per la cobertura:
- 1 cullerada petita d’oli de coco (opcional)
- 2-4 unces de xocolata de fondre
Preparació:
- Pelam la poma (o pastanaga) y la tallam a bocinets. La ficam al microones 2 min (sense tapar). En cas d’utilitzar pastanaga la deixam fins que quedi blana).
- Posam tots els ingredients junts a un bol (plàtan esclafat amb forqueta, poma, llevat, civada, ous, canyella) i ho trituram.
- Ficam la pasta al motlle (si no teniu de dònuts poden ser de magdalena) i al forn a 200ºC durant 10-20 min
- Mentrestant, ficam al microones en un bol les unces de xocolata i l’oli de coco durant un minut.
- Banyam els dònuts en la xocolata i escampar per sobre avellanes picades (opcional).
GELAT DE FRUITES
Ingredients:
- La fruita que vulgueu: plàtan, maduixes, mango… (podeu fer les combinacions que vulgueu)
- 5-6 unces de xocolata de fondre
- 1 cullerada petita d’oli de coco (opcional)
- Fruits secs (opcional)
Preparació:
- Trituram les fruites triades.
- Posam la mescla al motlle i posam una unça de xocolata al centre (opcional). Ho posam al congelador durant 4 horesi.
- Quan ja està congelat, fonem la xocolata amb l’oli de coco i cobrim els gelats.
- Si volem decorar amb fruits secs, els posam abans que la xocolata torni forta.