08 oct. Berenars Saludables que inspiren
Estimades famílies,
Com ja sabeu Es Liceu desenvolupa el projecte de Berenars Saludables per a fomentar una dieta sana i equilibrada per assegurar una bona nutrició als infants.
Des de l’equip docent d’Educació Infantil i per tal de donar continuïtat al projecte, es proposen diferents activitats orientades a la manipulació i experimentació mitjançant fruites i verdures.
Gràcies a aquestes propostes els nostres infants desenvolupen la seva creativitat, el pensament crític i la motricitat fina.
És fan preguntes com: què passa si…, a què em recorda la seva olor…, quina sensació em provoca…
D’aquesta manera els sentits s’activen i es posen en funcionament, es desperta la seva curiositat, descobreixen i adquireixen coneixements sobre els elements que els envolten mitjançant la manipulació i l’exploració.
Per tot això, aquests dies, aprofitant l’entrada de la tardor hem rebut la visita de les primeres fruites de temporada, i la protagonista ha estat la magrana!
Aquesta fruita ens ha donat infinitat de possibilitats gracies a la seva textura i pigmentació.
A continuació vos presentem una petita mostra de les experiències viscudes a les aules de 3 anys.
“L’ús d’objectes i productes quotidians és una de les millors estratègies per motivar a aprendre la ciència. Els aliments i les seves propietats poden usar-se de formes molt creatives per a això. La preparació de pastissos i plats cuinats, o bé l’anàlisi creativa de les propietats de diferents aliments, són eines per aconseguir-ho.”
CLAUDI MANS TEIXIDÓ
(Catedràtic emèrit d’Enginyeria química de la Universitat de Barcelona. Vocal de la Junta de l’ACCA i de la Junta del Col·legi de Químics de Catalunya. Director científic del Comitè Espanyol de la Detergència, Tensioactius i Afins (CED).)