Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Cròniques del segon dia de la Setmana Cultural

Cròniques del segon dia de la Setmana Cultural

Ahir us vàrem contar com havia anat el primer dia de la Setmana Cultural 2012. Allà hi trobareu també el tríptic amb tot el programa d’activitats.
Avui, seguim amb les activitats. Com sempre, no és tot, ni de prop, però és una bona mostra.
Aquí teniu l’àlbum de la sortida que va fer l’alumnat de  PQPI  a la Palma Gòtica, ahir.
EL vídeo de tallers d’avui:

Del taller de crespells ens han donat les receptes, per si les voleu practicar aquestes vacances:
CRESPELLS (recepta Farida), sense saïm:
– Anís 1/2 tassó
– Sèsam torrat 1/2 tassó
– 1 tassó ametlla torrada
– 6 ous
– 1 1/2 sucre
– 1 1/2 oli gira sol
– pell de llimona
– 2 sobres llevat en pols marca ALSA
– La farina que es beu.
Es mesclen els ous amb el sucre i, després, s’hi posa l’oli. Es treballa molt bé.
S’hi afegeix l’ametlla-anís-sèsam triturat.
Tres sobres de lleva dura i la farina.
CRESPELLS (recepta tradicional):
– 400 g saïm  (sense fondre).
– 400 g sucre
– Pell d’una llimona grossa ratllada
– Un tassó de moscatell
– sis vermells d’ou
– La farina (de crespell) que agafi; un kg aproximadament.
Es mesclen tots els ingredients AMB LA MÀ menys la farina fins que tenim una crema homogènia. Anam afegint farina fins que, en pastar, ens queden “les mans netes de pasta” i tampoc en queda d’aferrada en les parets del recipient.  Es imprescindible que la massa reposi una hora, com a mínim, abans de donar forma als crespells.
 

Tags: