Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Dia de les dones escriptores

Dia de les dones escriptores

El 17 d’octubre de 2022 se celebra el dia de les dones escriptores (o dia de les escriptores), una iniciativa de la Biblioteca Nacional d’Espanya  i l’associació Clásicas y Modernas de la Federació Espanyola de Dones Directives (FEDEPE) per recuperar el llegat de les dones, fer visible el seu treball en la literatura i combatre la discriminació que han patit al llarg de la història. El motiu d’enguany és “Abans, durant i després de les guerres” 

La contribució de les dones a la literatura és incalculable, tot i haver estat excloses del món acadèmic i cultural al llarg de la historia. El gruix de llibres anònims existents ens pot donar una pista de com moltes dones han hagut escriure en l’anonimat o baix pseudònims per poder publicar les seves obres. D’altres, amb millor sort, han pogut publicar novel·les i assajos que han suposat un punt d’inflexió en diferents moments històrics. En tot cas, dones valentes que parlen de sentiments, recerques i lluites. 

La invisibilització de les dones a l’àmbit professional ha estat també una forma de violència masclista exercida al llarg del temps, furtant la veu de l’experiència femenina es furta una part de la realitat que han viscut i comparteix la meitat de la població.  

A Es Liceu avui treballem la tasca i l’empremta que deixaren moltes d’aquestes dones, també a Mallorca en el cas de Maria Antònia Salvà, Llúcia Ramis, Antònia Vicens o Carme Riera entre moltes altres.