Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Dia Internacional de la Nina a Es Liceu

Dia Internacional de la Nina a Es Liceu

L’11 d’octubre, és el Dia Internacional de la Nina. Aquesta és una data promulgada per l’ONU, i que enguany compleix 10 anys, amb l’objectiu de brindar suport a totes les nenes del món en defensa dels seus drets, així com conscienciar a la població sobre els terribles problemes que els toca viure a aquestes petites només pel seu gènere. 

Les nines de tot el món segueixen enfrontant-se a reptes sense precedents en el que respecte a la seva educació, benestar físic i mental, i la protecció necessària per a una vida lliure de violència. 

En l’actualitat el problema de la desigualtat es presenta especialment en les adolescents, les quals no compten amb les mateixes oportunitats educatives i de treball que els nins i fins i tot, moltes veuen truncat el seu futur per un matrimoni no desitjat o un embaràs precoç, no només als països llunyans, sinó aquí a Europa mateix. 

Hem treballat a les aules diferents perspectives sobre aquest dia; quines diferències de drets hi ha entre els nins i les nines? Quina diferència d’oportunitats tenen les nines envers els nins arreu del món? Quines són les xifres de treball infantil femení?  Quant al treball infantil, les nenes es conten per milions. En la seva majoria, fan feina al sector domèstic. Són menors considerades pobres, l’única finalitat de les quals és aconseguir ingressos econòmics per a les seves famílies. 

Les escoles som agents imprescindibles per empoderar les nostres nines i ensenyar-lis que tenen tots els camins possibles al seu abast per aconseguir allò que vulguin fer i ser. Treballam per fer possible que les nines siguin líders, que siguin part del canvi.

Escoltem-les, donem resposta a les seves peticions i fem-les partícips dels espais de presa de decisions.