Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

L’Associació Internacional per a la Prevenció del Suïcidi, en col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut, promouen cada 10 de setembre el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, amb l’objectiu de conscienciar a escala mundial que el suïcidi es pot prevenir.

 Enguany el lema «Crear esperança a través de l’acció» vol demostrar que amb cada acció és possible la prevenció del suïcidi, així com l’ajuda als familiars i a l’entorn social.El suïcidi i els intents configuren un problema greu de salut pública que afecta persones de qualsevol edat, gènere, cultura, grup poblacional i el seu entorn familiar. 

La Conselleria de Salut i Consum, a través de l’Oficina de Salut Mental de les Illes Balears (OSMIB), va prioritzar la constitució, al desembre de 2017, de l’Observatori del Suïcidi de les Illes Balears.

A més, s’ha elaborat una Guia per a la prevenció i primer abordatge de la conducta suïcida en els centres educatius de les Illes Balears i un “Protocol d’actuació que facilita les derivacions i la coordinació amb l’APS infantojuvenil, salut mental, atenció primària i els professionals de l’educació.

També s’ha posat en marxa el programa suprasectorial de coordinació en totes les illes CoorEducaSalutMental, entre la Conselleria de Salut i Consum i la Conselleria d’Educació i Formació Professional per atendre l’alumnat amb problemes complexos de salut mental i per al que manifesti conductes suïcides

Etiquetes: