Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Intercanvi 3r ESO

Intercanvi 3r ESO

L’alumnat de 3r ESO participa en un intercanvi amb l’institut Saint Pierre de Briec, a la Bretanya.

Aquest mes de maig 25 alumnes de 3r d’ESO han gaudit de l’experiència d’un intercanvi amb alumnes de la Bretanya. 

A principis de maig rebérem la visita de l’alumnat francès, que varen dur a terme multitud d’activitats per tota l’illa per gaudir no només de la terra mallorquina, sinó també de la cultura, visitant Palma, Sóller, l’Ajuntament de Marratxí, el Museu del Fang, i participant en altres activitats organitzades pel Centre. 

Les nostres famílies els varen acollir amb els braços oberts, i feren que la seva estada fos el més còmode i entretinguda possible, organitzant-los diverses activitats durant els horabaixes i els caps de setmana. 

Dues setmanes després de la seva partida, ens tocava fer maletes a nosaltres i partir cap a Briec, un petit poble de la Bretanya Francesa aprop de Quimper, on també hem pogut gaudir d’activitats que ens han permès apropar-nos a una nova cultura, gastronomia, llengua, però sobretot crear un vincle que segur que perdurarà en el temps. 

Vàrem poder participar en diverses activitats com la visita a una granja d’eugues, a una sidreria, al museu de la pesca de Concarneau, a la ciutat de Quimper, a una platja per anar amb carros de vela, etc.

I després d’unes setmanes intenses, el comiat a l’estació del tren va ser molt emotiu i segur que quedarà per sempre a les seves memòries. 

Els/les alumnes afirmen que estan molt contents d’haver viscut aquesta aventura i que si poguessin la repetirien. N’hi ha que comenten que els ha servit per fer-se més independents i autosuficients.

“Va ser una experiència nova i diferent, va ajudar a enfortir no només les amistats entre nosaltres sinó que també hem pogut crear unes noves amistats que no oblidarem mai, ho vàrem passar tots molt bé i vam gaudir d’una experiència única i que segurament mai oblidarem.”