Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Llibertat, respecte i amor

Llibertat, respecte i amor

El 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBIQ-fòbia. Aquest dia commemora que la OMS l’any 1990 va deixar de considerar l’homosexualitat com a malaltia mental. 

Cada dia, a qualque lloc del món hi ha agressions contra el col·lectiu LGTBI. Si bé és cert que al llarg dels anys la situació ha millorat, encara hi ha un gran camí per fer. 

A 11 països del món encara hi ha pena de mort per a les persones LGTBIQ. Però més a prop també tenim mostra d’aquesta aversió, com l’assetjament a les aules, perquè el 35% de l’alumnat té prejudicis cap al col·lectiu LGTBIQ. A les xarxes i al món dels esports observem també un continu d’insults que  fa que 3 de cada 10 persones LGTBIQ no visibilitzin la seva orientació sexual per por a represàlies. 

Des de Es Liceu hem volgut commemorar aquesta jornada amb una tasca cooperativa a totes les etapes. Enguany hem creat una figuera plena de missatges a favor de la llibertat d’estimar i de sentir-nos com volguem, rebutjant les pressions externes. Igualment, hem fet una intervenció permanent a una de les parets del pati de l’escola per tal de recordar-nos cada dia que l’amor s’ha de viure amb llibertat i respecte. 

Aquest espai representa la llibertat, el respecte i el reconeixement de totes les persones independentment de la seva orientació sexual o expressió de gènere, que són també valors fonamentals de la nostra comunitat. 

Tags: