Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Ludoteca en famílies

Ludoteca en famílies

Un dels trets d’identitat de la nostra escola són els nostres projectes amb famílies. Aquest any els primers en poder gaudir de l’experiència compartida entre famílies, infants i mestres han estat els infants de 5è d’Educació Infantil amb el projecte de “Ludoteca en famílies”. 

El projecte ofereix la possibilitat de viure una estona amb el seu fill o la seva filla, els companys i les mestres. Són estones de convivència, on pares i mares poden copsar en tots els sentits el que viu el fill dia a dia. A més, els vincles entre escola i família es veuen reforçats gràcies a l’intercanvi de moments i vivències que ens ajuden a augmentar la seguretat i confiança de les nostres relacions.

Tenen l’opció de veure el fill en relació amb el món, amb la societat, i també intercanviar opinions, punts de vista i establir acords i projectes conjunts en relació amb l’educació dels seus fills i filles. Aquest intercanvi de visions i experiències pot enriquir tots els agents educatius.

Un altre dels aspectes que més ens interessa del projecte és l’oportunitat que ens dona a tots de reflexionar sobre la necessitat de passar temps de qualitat amb els infants. Les presses del dia a dia, en moltes ocasions, no permeten aturar-se perquè et pentinin o maquillin a la seva perruqueria, aturar-se per deixar que ens ajudin a preparar el menjar  o parar la taula,, aturar-se per veure el recorregut de les fulles amb el vent… Els pares han de poder aturar-se per meravellar-se de les petites coses, dels petits tresors que ens envolten i formen part imprescindible de l’aprenentatge dels seus fills. Aquesta experiència convida a entrar en el seu temps, en el seu ritme per descobrir i alhora gaudir del seu món.