Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Més de 30 professors d’FP amb beques de mobilitat Erasmus + participen aquesta setmana de formacions a Alemanya, Holanda i Itàlia

vertical(20)

Més de 30 professors d’FP amb beques de mobilitat Erasmus + participen aquesta setmana de formacions a Alemanya, Holanda i Itàlia

Tal i com ens expliquen a la web de la Conselleria, un total de 36 professors de 20 centres educatius, que imparteixen cicles formatius de 9 famílies professionals diferents, participen aquesta setmana en una de les 4 formacions organitzades per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat a centres educatius d’Assen (Holanda), Rendsburg (Alemanya), Verona (Itàlia) i Bagnolo Mella (Itàlia) en el marc del projecte Erasmus + EuroFP Balears IV, coordinat per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat.

Són formacions que consisteixen en estades de 3 dies en centres d’FP estrangers que tenen la finalitat de rebre formació tot observant professors en el seu treball diari a l’institut d’acollida, intercanviant bones pràctiques, adquirint competències o coneixements o construint associacions a llarg termini mitjançant l’observació participativa. Durant els 3 dies de formació, els professors participants coneixen el funcionament del sistema educatiu, de l’FP, dels centres educatius i dels cicles que imparteixen al país d’acollida.

Els professors participants imparteixen cicles formatius d’FP i/o cicles formatius de grau mitjà d’alguna de les següents famílies professionals: Agrària, Electricitat i electrònica, Informàtica i comunicacions, Instal·lació i manteniment, Sanitat, Serveis socioculturals i a la comunitat, Transport i manteniment de vehicles, Hoteleria i turisme i Administració i Gestió.

Des del nostre centre Es Liceu, la professora del CFGM de TCAI, Francisca Sureda, va participar al Jobshadowing que es va fer a Assen ( Holanda), per  rebre formació tot observant professors en el seu treball diari a l’institut d’acollida, intercanviant bones pràctiques, adquirint competències o coneixements o construint associacions a llarg termini mitjançant l’observació participativa. Durant els 3 dies de formació, els professors participants coneixen el funcionament del sistema educatiu, de l’FP, dels centres educatius i dels cicles que imparteixen al país d’acollida.

Erasmus + per a formació professional

32 professors han obtingut prèviament una beca de mobilitat Erasmus + gràcies al projecte Erasmus + EuroFP Balears IV, coordinat per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, i en el qual participen 40 centres educatius de les Illes; i 4 professors han obtingut una beca de mobilitat del projecte MOVILIDAD POLITECNIC FP, del qual és beneficiari l’IES Politècnic. 

Els professors participants a aquestes formacions pertanyen als següents centres:  CC Aula Balear, CC CIDE, CC Es Liceu, CC Sant Josep Obrer I, CEPA Francesc de Borja Moll, CIFP Son Llebre, IES Albuhaira,  IES Felanitx, IES Josep Maria Llompart, IES Josep Sureda i Blanes, IES Marratxí, IES Mossèn Alcover, IES Porto Cristo, IES Ramon Llull, IES Sa Blanca Dona, IES Sa Serra, IES Santa Margalida, IES Ses Estacions, IES Sineu, IES Son Pacs i IES Politècnic.

Projecte EuroFP Balears IV

EuroFP Balears IV és la continuació dels projectes predecessors EuroFP Balears I, II i III, que es varen executar en els cursos 2015-2016, 2016-2017 i 2017-2018. El projecte EuroFP Balears IV inclou importants novetats respecte als anteriors. En aquest sentit, per primera vegada permet la participació d’alumnat d’FP bàsica; també ofereix a l’alumnat dels cicles formatius de grau mitjà la possibilitat de cursar la totalitat del mòdul Formació en centres de treball a empreses europees (3 mesos); i permet finançar la realització d’estades formatives a empreses estrangeres al professorat d’FP. A més, permet als centres educatius oferir beques perquè especialistes d’empreses estrangeres puguin impartir docència durant una setmana a centres educatius participants en el projecte.

Tags: