17 nov. No violència, drets i convivència
Els episodis de violència que malauradament ens envolten esdevenen sempre un conflicte per als valors de la nostra societat i un gran entrebanc per al creixement del nostre jovent.
Malgrat els segles d’història que ens precedeixen, anys en què els avenços i les millores podrien afavorir un món més confortable per a tothom, algunes persones arreu del planeta continuen solucionant les controvèrsies mitjançant la força. Com si tot el que sabem que ha precedit la nostra contemporaneïtat no hagués passat mai… les injustícies i les morts es presenten encara com a inevitables.
És vera que els conflictes bèl·lics es reprodueixen a moltes regions dels diferents continents i que no tots reben la mateixa atenció de l’opinió pública. Fins i tot depèn de quina part del món són els ulls que presencien aquestes tragèdies humanes i com, per extensió, es difon el relat (El coneixement inútil-Jean Francois Revel). Quan una d’aquestes bel·licoses hostilitats ens cau mediàticament més a prop, la pluja d’imatges i la qualitat de la informació que es publica transforma, sovint, la situació en un cruel espectacle que arribam a normalitzar.
Al marge de les actuacions personals de cada membre, conformar una associació educativa que no pot romandre impassible davant els actes que se succeeixen a l’Orient Mitjà (terme també controvertit). Es tracta d’una desgràcia que atempta contra els valors inclusius que intentam promoure en cada una de les nostres actuacions intencionadament pedagògiques i esdevé un bombardeig que inunda els tendres cervells del nostre alumnat.
Condemnam l’espiral d’ofensives criminals esdevingut en les darreres setmanes, manifestam la nostra solidaritat amb les víctimes i les seves famílies i feim una crida a aturar la violència i respectar els drets humans de la població.
Us animam a acompanyar les vostres filles i els vostres fills en el repte de tractar d’entendre alguna cosa de tot plegat i consolidar el missatge de la no violència com a màxima de la convivència entre iguals.
– Voleu saber – deia Napoleó a Fontanes- què és el que admir més del món? La impotència de la força per crear absolutament res.
Els ametllers-Albert CAMUS
Cooperativa ES LICEU
Nov. ‘2