Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Notícies de l’economia social i solidària

Notícies de l’economia social i solidària

Presentam la guia “Emprenedoria col·lectiva”

Per què i com triar economia social i solidària pel vostre projecte

El divendres passat vàrem presentar la guia “Emprenedoria col·lectiva. Per què i com triar economia social i solidària pel vostre projecte” amb UCTAIB i BAUMA. Indagam en les possibles fórmules per fer un projecte compartit i quin és el procés per fer-ho. És una eina que pot ser molt útil per a agents que es dediquin a l’assessorament empresarial i també per persones i col·lectius que vulguin emprendre. Ja està disponible per a descàrrega:

Mercat Social a Jane’s Walk Palma amb “La senalla dissident”

Més de 350 persones s’han apropat enguany a les ja mítiques passejades de Jane’s Walk Palma. Nosaltres hem volgut organitzar “La senalla dissident: com fer de la compra setmanal una eina de transformació social?”, per mostrar les enormes possibilitats de consum que tenim a l’abast a Palma.

Suma amb Coop57

Coop57, a través de la campanya “Suma amb Coop57” ens convida a posar-hi els nostres estalvis i, així, fer un salt endavant i sumar més: més persones i més recursos per continuar enfortint juntes l’economia social i solidària.

ESS una qüestió de transparència

Les empreses transformadores de l’ESS tenim l’oportunitat de conèixer les nostres bones pràctiques i poder-les difondre per diferenciar-nos de tant green-pink-social washing. Torna, com cada primavera, la campanya anual d’Auditoria/Balanç Social, una ocasió única per demostrar que som realment socials, sostenibles i solidàries.

AGENDA

Projecció “The True Cost” a Cineciutat

11/05/23 – THE TRUE COST o “el veritable cost” (de la roba i la seva fabricació). Dijous 11 a les 20:00 a Cineciutat. Mostra de roba de comerç just. Organitza: Equitables amb el suport de la D.G. Cooperació.

Taller sobre consum crític i responsable.

01/06/23 – Un altre consum, un altre planeta. Aquest taller, que es farà a les 18:30 al supermercat cooperatiu Terranostra serà essencialment participatiu i entretingut. Inscripcions: https://forms.gle/LmbtbFNom15as38ZA

NOTÍCIES DE L’ECOSISTEMA DE L’ESS

Article premsa (Foravila.cat)

Marieta Fernández: “Hem d’incorporar la salut en l’avaluació del que és més barat i més car, i això no ho feim”

Marieta Fernández és catedràtica de la facultat de Medicina de la Universitat de Granada i investigadora de la xarxa CIBER Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP). Fa 30 anys que estudia l’efecte dels disruptors endocrins a la salut de les persones. En el marc dels actes amb motiu de la Diada d’Agricultura Ecològica organitzada per APAEMA, va oferir a Palma la xerrada “Que menjam? Impactes en la salut global”. En aquesta entrevista fa una crida a la necessitat d’un canvi del sistema agroalimentari global per millorar la salut de la població i alhora la del planeta.

Article premsa (El Salto)

L’assegurança ètica pot ser una eina per a promoure la compra pública responsable?

Amb les mans en la terra: lluita pagesa i sobirania alimentària

Nou episodi de Twitch de REAS Red de Redes

Xerrada amb entitats referents de la lluita pagesa i per la sobirania alimentària, persones que treballen fent incidència per un altre model alimentari i que també estan dedicades a la producció d’aliments ecològics, amb les mans en la terra.

RECURSOS

Subvencions per al foment de la competitivitat de l’artesania de Mallorca per a l’any 2023
Itinerari formatiu de creació d’empresa IDI
CiberformaciónTIC – Vídeo i podcast
Recursos de finançament per al teu projecte (Curs Online)
Conceptes clau per elaborar el pla econòmic-financer de projectes d’ESS – Aula Virtual