Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Receptes per elaborar amb els infants

Receptes per elaborar amb els infants

En aquests moments que vivim és important trobar activitats que ens ajudin a descansar la ment. Una opció fàcil i entretinguda és cuinar amb els infants ja que, a més de passar-ho bé, podem aprendre moltes coses: mesures, quantitats, procediments… i moltes coses més! Aquí vos deixam un petit recull de receptes senzilles per cuinar aquests dies.

Hummus amb pastanaga.

Ingredients:

  • Un pot de ciurons cuinats
  • Dues cullerades de suc de llimona
  • Dues cullerades de tahina o pasta de sèsam (opcional)
  • Una branqueta de julivert picat
  • Un polsim de sal
  • Un polsim de comí
  • Un polsim de pebre bo
  • Un parell de pastanagues

Preparació:

  • Posam tots els ingredients excepte les patanagues dins un bol i ho trituram bé.
  • Pelam i tallam les pastanagues en forma de bastonets.
  • Posam l’hummus dins un bol i el decoram amb un raget d’oli una mica de pebre vermell.
  • Ja podem mullar la pastanaga i a menjar!

Pizza

Ingredients:

Per a la massa:

  • 300 g de farina de força
  • 200 ml d’aigua
  • 7 g de llevat fresc
  • Un polsim de sal
  • Dues cullerades d’oli d’oliva

Per posar a la pizza:

  • Formatge ratllat
  • Salsa de tomàtiga
  • Xampinyons
  • Tomàtigues “cherry”
  • Orenga

Preparació:

  • Dins un bol posam la farina i la sal.
  • A un tassó escalfam una mica l’aigua i hi dissolem el llevat.
  •  Afegim la mescla a la farina i hi posam l’oli.
  • Pastam fins que quedi una massa consistent i uniforme.
  • Tapam el bol i deixam tovar 30 minuts.
  • Mentre la pasta tova, tallam els xampinyons en làmines i les tomàtigues per la meitat.
  • Quan la pasta ja ha tovat, l’estiram amb un corró i la posam dins una llauna de forn embetumada amb un poc d’oli.
  • Escampam la salsa de tomàtiga per tota la pasta i hi posam el formatge, els xampinyons i les tomàtigues “cherry”. Una mica d’orenga per damunt i ja està llest per enfornar a 200ºC.

Bombons de plàtan amb xocolata

Ingredients:

  • 1 plàtan
  • Xocolata negra sense sucre per fondre
  • Ametlla picada per decorar (opcional)

Preparació:

  • Pelam el plàtan i el tallam a rodanxes d’un centímetre més o manco.
  • Posam la xocolata a trossos dins un bol i la fonem al bany maria o al microones (alerta que no es cremi).
  • Mullam les rodanxes de plàtan dins la xocolata i les posam damunt una palangana amb paper de forn perquè no s’aferrin. Els decoram.
  • Esperam a que la xocolata torni forta i ja estan llestos per menjar.

Galetes de xocolata amb ciurons

Ingredents:

  • 200 g de ciurons cuinats
  • Dues cullerades d’oli d’oliva
  • 15 g de flocs de civada
  • 15 g de farina (si no tenim flocs de civada posam 30 g de farina)
  • Dues cullerades de cacau en pols
  • Un polsim de canyella (opcional)
  • Dues cullerades de mel o sucre per endolcir.

Preparació:

  • Trituram tots els ingredients fins que es formi una pasta.
  • Feim bolletes i les posam a una palangana de forn amb paper antiadherent.
  • Les posam al forn a 180ºC durant 20 minuts o fins que les voreres agafin color.

Coca de iogurt

Ingredients:

  • Un iogurt natural (també pot ser de llimona, de coco…). El pot del iogurt el farem servir per mesurar els altres ingredients
  • 3 ous
  • Una mesura d’oli
  • Dues mesures de sucre
  • Tres mesures de farina
  • Un sobre de llevat químic (tipus “royal”)

Preparació:

  • A un bol batem els tres ous fins que pugin una mica.
  • Afegim el iogurt, la mesura d’oli i les dues de sucre. Remenam amb energia.
  • Afegim la farina i el llevat a poc a poc i ho anam incorporant fins que no quedin grums.
  • Passam la massa a un motlle ben embetumat amb oli o mantequilla.
  • Enfornam a 180ºC durant 20 minuts.
  • Per comprovar si la coca ja és cuita, punxam el centre amb un bastonet o un ganivet. Si surt net, ja està llesta.

Croquetes de patata i tonyina

Ingredients:

  • 4 patates
  • una llauna de tonyina
  • formatge curat
  • grells
  • sal
  • pebre bo

Preparació:

  • Bollim les patates amb la pell. una vegada cuites, les deixam refredar i les pelam.
  • Les esclafam amb una forqueta o un passapuré.
  • Afegim la tonyina sense líquid i els grells tallats petitons.
  • Ratllam formatge curat al gust.
  • Ho trempam tot amb una mica de sal i pebre bo.
  • Feim bolletes amb la mescla i les aixafam a una palangana de forn.
  • Enfornam a 180ºC durant 25 minuts.

DÒNUTS

Ingredients:

  • 1 plàtan 
  • 1 poma (també es pot fer amb pastanaga o amb carabassa, uns 300g) 
  • 35g de civada o farina 
  • 2 ous 
  • Un polsim de canyella (opcional) 
  • Dues cullerades de llevat 
  • Fruits secs (opcional) 

Per la cobertura: 

  • 1 cullerada petita d’oli de coco (opcional) 
  • 2-4 unces de xocolata de fondre

Preparació:

  • Pelam la poma (o pastanaga) y la tallam a bocinets. La ficam al microones 2 min (sense tapar). En cas d’utilitzar pastanaga la deixam fins que quedi blana).
  • Posam tots els ingredients junts a un bol (plàtan esclafat amb forqueta, poma, llevat, civada, ous, canyella) i ho trituram. 
  • Ficam la pasta al motlle (si no teniu de dònuts poden ser de magdalena) i al forn a 200ºC durant 10-20 min 
  • Mentrestant, ficam al microones en un bol les unces de xocolata i l’oli de coco durant un minut.
  • Banyam els dònuts en la xocolata i escampar per sobre avellanes picades (opcional).

GELAT DE FRUITES

Ingredients:

  • La fruita que vulgueu: plàtan, maduixes, mango… (podeu fer les combinacions que vulgueu) 
  • 5-6 unces de xocolata de fondre
  • 1 cullerada petita d’oli de coco (opcional) 
  • Fruits secs (opcional)

Preparació:

  • Trituram les fruites triades.
  • Posam la mescla al motlle i posam una unça de xocolata al centre (opcional). Ho posam al congelador durant 4 horesi. 
  • Quan ja està congelat, fonem la xocolata amb l’oli de coco i cobrim els gelats.
  • Si volem decorar amb fruits secs, els posam abans que la xocolata torni forta.
Tags: