20 des. ALUMNES DE SECUNDÀRIA : “PERIODISTES A LA UIB”
Posted at 19:13h
in Notícies i actualitat
Aquest passat dimarts, 15 de desembre, Javier Sierra, Telma Martínez, Guiem (sic) Muñoz i Mireia Jiménez, alumnes de 3r i 4t de Secundària, varen visitar la Universitat com a participants en l’activitat esmentada al nostre titular, varen anar a fer de periodistes a la UIB. La visita va començar a les 9’30, a l’Edifici Arxiduc Lluís Salvador del campus, amb una recepció i roda de premsa del Rector, Don Llorenç Huguet, i de la Vicerrectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, Donya Margalida Payeras; i va continuar amb un berenar, abans de què cada grup d’alumnes dels distints centres representats, acompanyats pels seus professors, partís a investigar i a realitzar la seva tasca periodística.
Al nostre grup de reporters els va ser assignat un servei complementari molt interessant de la Universitat, ubicat a l’edifici dels estudis de Magisteri, l’Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials. El tècnic especialista que ens va atendre, José Luis Ortego, ens va dedicar el seu temps sense límits, i ens va explicar les directrius de la seva feina, tot atenent també les preguntes i intervencions dels nostres alumnes. Respecte de tot plegat, els alumnes han opinat i recollim aquí les seves paraules:
Na Telma, de 3r B, comenta que “el que més li va agradar va ser la solidaritat i esforç que implica la seva feina amb els seus alumnes”, i vol destacar que aquest especialista els va “obrir els ulls, quan explicava com pot ser el dia a dia d’una persona que necessita l’ajuda dels altres”. En Javier, de 3r A en fa la següent valoració:
“La sortida a la UIB me va ajudar en dos aspectes, tant a aprendre de l’esforç de la vida d’una persona que s’aixeca cada matí per ajudar a altres persones amb necessitats, com a veure la vida des d’un altre punt de vista, el de la gent amb necessitats. Jo trob que la societat ha donat grans passes per a aquestes persones gràcies a la nostra ajuda, per això hem de continuar ajudant i sabent que tots som iguals”.
També han fet els seus comentaris Na Mireia i en Guiem de 4t B. Tots dos coincideixen amb na Telma i en Javier pel que fa a la feina de l’Oficina de Suport. En Guiem perquè la relaciona amb Es Liceu, per això diu “ sempre hem estat envoltats d’alumnes amb discapacitats i m’alegra pensar amb un futur per a ells”. Però també tenia molt interès en informar-se “dels diferents graus que volen implantar a les Illes i dels doblers destinats a I+D” , i per això va aprofitar la roda de premsa amb el Rector.
Na Mireia, per la seva banda, diu:
“Jo mai havia anat a visitar la Universitat i he de dir que m’ha agradat bastant. Trob que està molt bé que es faci aquesta activitat perquè així gent com jo, que hi hem anat mai, coneixi més aquesta institució.
No m’esperava que el Rector i la Vicerrectora fossin persones tan properes i interessades pel benestar dels seus alumnes, tant acadèmic com personal.”
La iniciativa de la Universitat és en realitat un concurs periodístic; per aquest motiu, la visita es complementa amb una feina posterior dels alumnes, ja a l’escola, que pot adquirir el format de qualsevol dels géneres periodístics coneguts, i que s’ha de enviar a la Universitat en els propers mesos. És important també, i gairebé imprescindible, que el producte final dels alumnes tengui ressò a una revista digital del centre o a la pròpia web, com així es farà en el cas de la nostra escola. D’aquesta manera tindreu vosaltres també l’oportunitat de conèixer el reportatge presentat al concurs, i també , per tant, la feina que s’està fent a la Universitat en l’àmbit de les necessitats especials.
Rafel Fiol i Josefina Manchado.
Departament de Llengua.