Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Dia de la dona i la nina a la ciència

Dia de la dona i la nina a la ciència

El dia 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la dona i la nina a la ciència.  

L’objectiu d’aquest dia és promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència que fomentin una major participació de les dones i les nenes i en reconeguin les seves contribucions.

Enguany a Es Liceu hem duit a terme diferents accions per commemorar aquest dia; A principis del mes de gener varem poder gaudir al centre de l’exposició itinerant Dones rellevants a la ciència i la tecnologia de la Fundació Bit, que ens va servir per fer un bon recorregut per la vida i obra de més 30 dones rellevants al món científic. 

Igualment, durant el mes de febrer, hem estudiat en profunditat aquells invents creats per dones i que han estat de gran rellevància per l’avanç de la tecnologia al llarg dels segles XX i XXI i hem fet diferents activitats com Kahoots, Sopes de lletres i visualització de documentals com Bombshell que parla sobre la vida i obra de Hedy Lamarr, que va possibilitar el que avui en dia coneixem com Wifi. 

D’acord amb un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat que les estudiants dones acabin una llicenciatura, un mestratge o un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18%, 8% i 2%, respectivament, mentre que la probabilitat per als estudiants homes és del 37%, 18% i 6%. 

La bretxa de gènere en els sectors de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) persisteix a tot el món. Per tot això, des d’Es Liceu continuem treballant la matèria coeducativa rompent estereotips i obrint nous horitzons professionals per a les nostres nines i joves.

Etiquetes: