01 abr. Receptes pel temps de pasqua
Posted at 20:39h
in Infantil
Pandes de carn:
Ingredients
Per a la pasta:
- 2 dl d’oli d’oliva
- 2 dl d’aigua
- 1 dl de suc de taronja
- 200 g de saïm de porc
- Sal
- La farina fluixa que admeti
Per al farciment:
- 400g de carn de xot
- 300g de carn magra de porc
- 150g de xulla semisalada
- 100g de sobrassada
- Sal i pebre bo mòlt
Panades sense saïm
Ingredients
Per a la pasta
- 1kg de farina d’espelta, si no farina integral.
- 2 tasses mitjanes d’oli d’oliva verge AOVE
- 125 gr d’oli de coco
- 1 tassa d’aigua tèbia
Per al farciment
- 1 manat de sofregits
- 1 manat de bledes
- 300 gr de pèsols frescos
- Una mica de pebre vermell
- Tap de cortí
- Oli d’oliva AOVE
- 1 mica de sal marina
- 1 mica de pebre negre
Preparació
- En un bol posam la farina i afegim l’oli d’oliva, l’oli de coco i l’aigua temperada. -Amb les mans hem d’aixafar l’oli de coco i pastar-ho tot fins que quedi una massa compacta.
- Escaldar uns minuts els pèsols, tallar les bledes a tires primetes i picar els sofregits; tot això ho posam en una font per després afegir el pebre vermell dolç, el pebre negre i la sal.
- Ho remenem tot i ho deixam una estona reposant.
- Sobre una taula pots posar un drap de cuina de cotó o paper vegetal i fem dues boles amb la massa de la mesura d’un ou petit.
- En una boleta ficam els dits i anam donant la forma d’una petita cistella.
- Dins anam omplint amb els ingredients que tenim, falta tapar la cistella que ho farem amb l’altra bola; agafam aquesta massa i ho aplanam, per finalitzar els posem a sobre i amb els dits anam pessigant les vores donant un petit gir a cada pessic perquè quedi ben tancada.
- Amb aquests ingredients ens sortiran aproximadament 15 Panades.
- Ho enfornam a una temperatura de 180ºC uns 30 minuts.
Crespells
Ingredients
- 300 gr de sucre.
- 200 gr de saïm.
- 110 gr d’oli
- 140 gr suc de taronja.
- 3 vermells d’ou.
- La ratlladura de la pell de mitja llimona i mitja taronja.
- 1 kg de farina fluixa.
- Sucre pols (opcional)
Preparació
- Primer posarem dins un bol el saïm, els vermells, l’oli i el suc. Ho mesclarem bé (podeu ajudar-vos d’una batedora) fins que s’hagin mesclat bé els ingredients.
- Llavors afegim la ratlladura de llimona (recordau que només heu de posar la part groga, que la blanca amargueja) i el sucre, i ho tornam a mesclar bé.
- És el moment d’afegir-hi la farina. Només hem de mesclar, ja aquesta massa no vol ser pastada. Simplement hem de mesclar tots els ingredients i aconseguir una pasta manejadissa.
- Encenem el forn a 160 ºC.
- Posam una mica de farina a la zona de treball i hi estendrem la pasta amb un aprimador. Ha de quedar d’una gruixa d’un centímetre més o manco.
- Tallam la pasta amb motllets de la forma que vulguem. (Flors, cors, estrelles…) i els anam col·locant sobre una llauna amb un paper de forn o untada d’oli.
- Els enfornam uns 20 minuts, fins que siguin rossets. Els treim, els deixam refredar bé, i ja els podem mossegar.
Rubiols
Ingredients
Per a la pasta
- 250 g de saïm
- 250 g de sucre
- 4 vermells d’ou
- 800-850 g de farina (depèn de la mida dels ous)
- 60 g de suc de taronja
- 30 g de xerès dolç
- 30 g d’oli d’oliva
Alternatives de farciment
- Confitura de cabell d’àngel
- Confitura d’albercoc
- Crema
- Codonyat
- Brossat (ensucrat i mesclat amb un vermell d’ou i pell de llimona ratllada)
- Xocolata
Preparació
Per fer la pasta:
- Posam dins un bol el saïm amb el sucre i mesclam bé amb les mans.
- Afegim els vermells d’ou, el suc de taronja, el xerès i l’oli i remenam fins que la preparació sigui homogènia.
- Anam incorporant la farina i pastant.
- Feim una bolla i la deixam reposar una hora a temperatura ambient (això es important!).
Per muntar cada rubiol:
- Agafam un tros de paper sulfuritzat, prenim un tros de pasta i l’aprimam amb l’aprimador.
- Amb un motlle rodó per tallar pastes, formam el cercle.
- Doblegam la pasta amb ajuda del full de paper.
- Segellam les voreres perquè no surti el farciment i ho col·locam damunt una llauna folrada amb paper sulfuritzat.
- Quan tenguem una llaunada a punt, enceneu el forn a 170º.
- En ser calent l’enfornam i coem els rubiols durant 25-35 minuts, fins que siguin dauradets.
*No oblideu enviar les vostres fotografies al correu: IVALDIVIA@ESLICEU.COM