24 abr. Sant Jordi 2013. Tertúlia del club de lectura de Secundària.
Els membres del Club de Lectura hem aprofitat la Diada de Sant Jordi per reunir-nos en tertúlia i parlar del darrer llibre que hem llegit: la Guia de l’autoestopista galàctic de Douglas Adams, un clássic de la ciència-ficció de finals del XX. Ens hem divertit d’allò més amb aquest llibre, que a més a més es va decidir que es llegiria per sorteig, perquè hi havia moltes altres propostes i no ens posàvem d’acord. S’ha de dir que la valoració tan positiva del llibre no ha estat per unanimitat, en dos casos, les lectores no han acabat d’entrar a la surrealista història que Adams ens proposa, i s’han declarat dissidents respecte de l’aclamació general dels altres membres del Club.
Si no heu llegit aquest llibret, el vos recomanam. Pels seus diàlegs carregats d’humor, pels seus moments absolutament inversemblants, per les paròdies i ridiculitzacions que en fa de tot plegat, pels seus personatges, humans i extraterrestres, per tantes coses… Tot comença un dijous de l’any 2000, en una Terra habitada per éssers infeliços, i uns segons abans de la destrucció del planeta. A partir d’aquest moment, les aventures del terrícola Arthur Dent en companyia dels altres personatges protagonistes, el seu amic extraterrestre Ford Prefect, el President de la Galàxia Zaphod, que té dos caps, la humana Trillian i el robot perpètuament deprimit Marvin, es traslladen per l’hiperespai i ens permeten acompanyar-los en la seva aventura. Impagable la reducció a l’absurd d’una de les incògnites universals que preocupen als humans, el Sentit de la Vida, de l’Univers, de Tot, i que ocupen els filòsofs al llarg de la història. Bé, no volem desvetllar en què queda tot això.
Animau-vos a llegir aquesta novel·la del britànic Adams, vos ho passareu bé, inclús els lectors no massa aficionats al gènere.
Fins a la pròxima.