Envia el teu cv
Unió de Cooperatives de Treball de les Illes
Unió de Cooperatives de les Illes Balears

Xarxipèlag 2.0 i Moodle a Cinquè

Xarxipèlag 2.0 i Moodle a Cinquè

Des de fa uns anys, els nostres Cicles i Departaments mantenen llocs web de fabricació pròpia. Moltes de les coses que allà s’hi publiquen surten a portada, però moltes altres no, perquè el flux és continu. Anant al menú superior “Estudis”, podeu trobar-los als diferents menús d’Infantil, Aula UECP, Primària, ESO-PQPI o Cicles Formatius. I també trobareu el de la Biblioteca, Escoles Viatgeres, de l’Educació Física…
En alguns casos, com el del tercer cicle, els llocs web propis es fan servir per a tasques i recursos lectius, però amb la vinguda del Pla Xarxipèlag 2.0, la dotació de mini-portàtils a cinquè i sisè, na Margalida i na Margalida, les mestres de cinquè, han estat estat experimentant amb una eina de la qual reberen una primera formació a finals del curs passat, però dins la qual han aprofundit pel seu compte i l’ajut de l’equip d’informàtics/ques del centre, arribant a un punt en què s’ha convertit en una eina centralitzadora de totes les tasques, no només de les que corresponen a la competència digital, sinó de totes… però elles mateixes ens ho conten millor:
A la nostra societat, cada vegada més informatitzada, els nostres alumnes tenen una nova forma de comunicació i de veure el món que els envolta.
Amb l’eina MOODLE, de forma molt senzilla i sense uns grans coneixements informàtics, hem creat aules virtuals emprant eines que els alumnes associen amb el lleure i reforcen l’aplicació del currículum i la nostra tasca pedagògica, així faciliten el seguiment per part de les famílies dels continguts dels curs.
Què aporta el MOODLE als nostres alumnes?
-obri l’aula al món a través de: webs, documents, revistes electròniques, vídeos, diccionaris i traductors, power point, activitats en línia…
-permet accedir als recursos des de fora de l’aula: casa, malalties, viatges… emprant-la com eina de autoaprenentatge i reforç educatiu.
-respecte els diferents ritmes d’aprenentatge
-permet anar argumentat i renovant els recursos
-els alumnes poden enviar-nos la feina de forma telemàtica i rebre les nostres retroaccions i qualificacions des de casa.
-facilita l’organització escolar així com un estalvi de paper ja que hem editat apunts i treballs en format digital.
En definitiva, per nosaltres és una eina indispensable que facilita la nostra tasca docent i l’aprenentatge dels nostres alumnes.
Podeu visitar els nostre Moodle, al menú de la dreta, a “Alumnes i famílies”, “Aules Virtuals“. Òbviament, no podreu accedir a moltes de les activitats, perquè no estan obertes als “visitants”. Algunes si.
La Viquipèdia ens explica molt be què és i com funciona Moodle, i la seva relació amb la idea de la pedagogia constructivista.
Podeu veure aquest petit àlbum d’instantànies del Moodle de cinquè de Primària (pitjant a les imatges, les veureu en major tamany), que només mostren els títols. No podreu accedir a les activitats. Només els pares i mares dels i les alumnes de cinquè podeu seguir milimètricament les evolucions dels vostres fills i filles, perquè Moodle, com molt be ens han explicat, no només permet efectuar activitats en línia, sinó també centralitzar tota l’activitat del grup, encara que en alguns casos només a títol de registre (i seguiment de les famílies).





Tags: